19 de febrer 2007

Parc Vallmora: massa preguntes sense contestar…

Una carta en un butlletí d’una entitat del Masnou, signada per una persona a qui conec personalment, es preguntava, o més aviat no entenia la abstenció del grup de CiU en el projecte d’urbanització del parc Vallmora. Futur parc Vallmora, perquè en la sessió del ple, solament es van mostrar dibuixos d’un projecte de llarga tramitació urbanística. Si més no, dibuixos que varen captivar l’atenció d’alguns dels assistents al ple i que, en la recta final de l’actual govern municipal, no tenen més valor que això: dibuixos i paraules.

El grup municipal de convergència i unió és més impermeable a la manera de fer, o de vendre fum dels socialistes, i per tant en aquest aspecte, vàrem trobar a faltar “altres dibuixos” com per exemple quin és el cost de manteniment d’un projecte d’aquesta envergadura. Si hem de fer cas dels tècnics, que quantifiquen que la dotació de manteniment d’una inversió no pot situar-se per sota del 10 o 15% del cost inicial de la inversió, estaríem parlant a l'entorn 400.000 i 600.000 € anuals. El govern no va presentar cap dibuix en aquest sentit, i som nosaltres els que hem de platejar-nos si el poble del Masnou ho pot assumir en aquests termes...

Si tal i com es preveu en el dibuix del parc i “pulmó verd” -tal i com el govern l’anomena- (com si Masnou fos Manhattan) podrà acollir esdeveniments lúdics i festius a l’aire lliure amb més de 1500 persones, tampoc vàrem veure cap dibuix de previsió d’aparcaments o de instal·lació de serveis, ni d’impacte en la mobilitat.

També desconeixem quants treballadors entre policia municipal i vigilants cívics seran necessaris per tenir cura dels 50.000 m2. Perquè si amb l’actual plantilla (amb increments anuals de més del 10%) és evident que el Masnou s'ha anat endarrerint en qualitat i aspecte dels nostres carrers i platges (ja no tenim la bandera blava). Tampoc en aquest sentit va existir cap dibuix.

Ens imaginem que tal i com van les coses per aquest poble, el futur parc serà aviat una realitat ocupada un "kamping" amb "k"...

En definitiva tot un conjunt de dubtes més que raonables que, juntament amb la constatació de la manca d’interès del govern de fer partícips al conjunt dels grups polítics del consistori d’un projecte, que per la seva envergadura, necessita del consens polític i sobretot necessita reconciliar-se amb la realitat. El parc Vallmora reneix mancat de liderat i a les acaballes del mandat municipal, no és de rebut solament dibuixos.

La gent de convergència i unió ens vàrem abstenir, això sí els dibuixos molt macos...


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta reflexió hauria de manifestar-la en el butlletí de CiU. Alguns ciutadans només veuen les grans obres però desconeixen, el preu que ha de pagar un municipi per aquests projectes. Desconeixen el que hi ha darrera. L'endeutament que haurà de comprometres aquest Ajuntament per aquesta obra hi hauría de figurar.
S'ha de pensar amb el cap i no amb els peus.
Tothom vol el millor pel poble, doncs comencem amb tenir un poble en condicions i després fem més coses.Sembla que si no es fan coses noves això no va.
La vida d'un poble no són fer més i més projectes, sino conservar el que té.

Anònim ha dit...

totalment d'acord amb el comentari anterior. ja n'hi ha prou de dibuixos i projectes i estudis fets per consultores d'amics, o d'amics de la diputacio.