01 de març 2011

Junts podem fer el canvi al Masnou

Soc conscient que he trigat temps a fer-vos-en cinc cèntims, però el cas és que de nou, la Federació de Convergència i Unió del Masnou, m’ha fet confiança per a liderar el nostre projecte pel Masnou en valors, idees i persones. Aquesta no és una tasca fàcil i ho assumeixo amb un alt sentit de la responsabilitat, humilitat i també amb il•lusió, perquè crec en el futur del Masnou i de la seva gent.

Els ajuntaments que sorgiran de les properes eleccions de maig, hauran de respondre a un nou context mai vist en els darrers anys d’ajuntaments democràtics. Al Masnou aquest fet no és una excepció. En el nostre cas es tracta d’una cruïlla de la crisi econòmica, de pèrdua de la nostra identitat com a poble i de la manca de confiança i de credibilitat en la política en general i les institucions.

Malgrat tots aquests condicionants, tinc la sensació que Convergència i Unió és percebuda de nou com aquella força política transformadora, central i serena que ara pot fer possible els desitjos de canvi d’una part molt important de la gent del Masnou. Gràcies a la confiança, l’esforç i el treball de molts de vosaltres hem pogut fer el canvi a Catalunya i ara treballarem perquè el canvi sigui possible, també, a casa nostra.

Volem el canvi per a liderar un ajuntament que ha de reconciliar-se urgentment amb la realitat de les coses i anomenar-les pel seu nom, sense renunciar a l’ambició del nostre futur. Un canvi per a millorar tot el que funciona (que son moltes coses) i redreçar tot allò altre que no acaba d’anar prou bé. Un canvi, en definitiva, per a alliberar, no pas segrestar, les energies creadores de la societat i potenciar els actius de tot tipus que hi ha en la nostra Vil•la.

Sabem que no hi han ni solucions màgiques ni fórmules totpoderoses, però si que podem obrir noves perspectives si aportem noves actituds i valors. Som conscients que caldrà esmerçar molt d’esforços per tornar a equilibrar el dèficit pressupostari del deute acumulat en aquests darrers anys. S’hauran d’assumir criteris d’apropament al sector privat per a facilitar la implantació de negocis, inversions, generació de riquesa i treball i per la concertació de serveis públics. Haurem de canviar el concepte de “inversió” pel concepte del “manteniment” del què hi ha. Per sobre de totes les coses, saber gestionar amb proximitat, sentit comú, complicitat amb els vilatans i austeritat, abandonant l’estil de la superioritat moral, prepotència i improvisació que creiem s’ha caracteritzat en aquests darrers anys.

Us convido a que junts fem possible el Canvi.

1 comentari:

Vicente ha dit...

Accepto en Convit. Canviem El Masnou d'una vegada.